Man bliver fristet når ting kan købes på afbetaling

Uanset om du bruger meget tid på computeren, mobilen eller fjernsynet, så bliver der hele tiden reklameret med gode tilbud på ting, du kan købe. Sortimentet udvider sig hele tiden indenfor alle kategorier således, at der hele tiden kommer en ny mobil, computer, iPad, fjernsyn eller lignende på markedet. I forbindelse med gode tilbud står priserne altid tydeligt fremhævet og med gul baggrund. Dette har mange danskere svært ved at modstå. Når man kan spare penge, så kan folk ikke lade være med at købe. På følgende hjemmeside afbetalt.dk kan du læse om generel afbetaling.

Afbetaling på godt og ondt:

Det kan være farligt at gå i butikker og kigge på fine ting, hvis man alligevel ikke har råd til det. Når man kan se og røre ting, så kommer der en større trang til at købe. I dag er der mange muligheder for at kunne købe ting på afbetaling. Derfor vælger mange denne løsning, hvis de ikke har det fulde beløb mellem hænderne nu og her. Hvis man køber en dyr ting, så som et fjernsyn eller en ny mobil, så kan det være rart med en afbetalingsordning, så man har noget mere luft i økonomien. Det er meget forskelligt hvem der køber ting på afbetaling. Selvom der ikke er et specifikt tal på det, så kan man nemt forestille sig, at mange af dem, der køber ting på afbetaling, er danskere med en dårlig økonomi. I de fleste tilfælde køber folk ting på afbetaling, selvom de i virkeligheden ikke har behov for det. Dette skyldes, at de gerne vil overbevise dem selv om, at de har råd til at købe det, som de har lyst til. Muligheden for afbetaling er både godt og skidt, da det kan være en fornuftig løsning for familier med en god økonomi, men en dårlig løsning for familier med en dårlig økonomi. Det bliver hurtig en ond cirkel, hvis man optager afbetalingslån, men i virkeligheden ikke kan overholde lånebetingelserne. Afbetalingsordningen bliver til en gæld, og hvis man ikke overholder lånebetingelserne, så ender det med, at gælden bliver sendt til inkasso.

Tænk dig grundigt om:

Selvom det kan være en god følelse at komme hjem med en ny computer eller et nyt fjernsyn, så varer lykken ikke evigt. Når den første opkrævning kommer, så går virkeligheden op for en. Derfor er det vigtigt, at man tænker sig grundigt om, inden man søger om en afbetalingsordning. Hvis man virkelig har ønsket sig noget bestemt i lang tid, så må man vente til at man har sparet op eller ønske sig det til jul eller fødselsdag. Selvom det ser slemt ud med økonomien, så er det aldrig for sent at rette op på det og søge efter professionel hjælp til, hvordan man kan få betalt sine kreditorer. Som tommelfingerregel bør man ikke optage afbetalingslån, hvis økonomien sejler og man i forvejen har gæld. Man bliver dagligt udsat for gode tilbud på ting man kan afbetale, men man skal være standhaftig og kunne modstå disse tilbud. Når først økonomien er på plads og gælden er væk, så kan man med god samvittighed optage et afbetalingslån.